Zeichenfläche 1Zeichenfläche 1


    down

    LIBELLE AT LEOPOLD MUSEUM VIENNA 2020 — Like an airy dragon-fly, the new pavilion hovers above the Leopold Museum. The glassy wings, directed over the edge of the stone cube, a thin shaft extends into the courtyard, connecting the glass body with the ground. Visitors reach the roof terrace of the Leopold Museum via the freestanding panorama lift. The glass pavilion is lifted off the terrace and offers 500 m² of space for events and presentations. With a view of the directly opposite court museums and the city centre, with open-air bar and plenty of space to enjoy all this.

    Artistic interventions: Installation "Schattenlicht" by Brigitte Kowanz and facade design of the pavilion by Eva Schlegel

    Aerial view: Robert Smely / photos: Studio Kowanz

    Partner:

    • L.O.,
    • M.O.
    nach unten